Tort diplomat

de gaby_duceag in Torturi, 24 Mai 2010 | 8295 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină (sau 3 linguri amidon)
  • 1 cană şi ½ apă
  • 4 linguri de smântână
  • 2 plicuri gelatină
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 kg. frişcă lichidă
  • fructe (dupa preferinţe, acum am pus ananas şi banane, la cerere)
  • pişcoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Mixati frişca şi o lasaţi deoparte.

 

Într-un vas amestecaţi făina, ouăle şi zahărul.

Adăugaţi apoi, puţin câte puţin, apa, smântâna şi zahărul vanilat.

Puneţi pe foc la flacăra mică şi amestecaţi mereu, să nu se prindă, până ce compoziţia se îngroaşă.

Daţi la răcit.

Între timp dizolvaţi gelatina în două ceşcute apă căldută.

În timp ce se răceşte crema, amestecaţi mereu cu o furculiţă în vasul în care aţi pus gelatina, până la diluarea completă a cristalelor.

(eu folosesc acest procedeu la diluarea gelatinei dar voi îl puteţi folosi pe cel cu care lucraţi in mod obişnuit)

Când s-a răcit crema, să fie doar uşor călduţă, adăugaţi în fir subţire gelatina diluată, apoi frişca (700gr-restul rămâne pentru decor).

 

 

Montaj:

Tapetaţi un vas cu folie de plastic.

Aşezaţi pe laterala pişcoturi.

În fundul vasului aşezaţi fructe (după cum doriţi să arate forma finală).

Turnaţi jumătate din amestecul cu gelatină,  fructe, apoi restul amestecului. Puteţi amesteca fructele cu crema, cum doriţi.

Acoperiţi totul cu pişcoturi.

Băgaţi la frigider pentru cel puţin 3 ore.

Aşezaţi deasupra vasului un platou şi răsturnaţi cu o mişcare fermă.

Ornaţi după imaginaţie,eu m-am inspirat de la torturi de pe net unde partea superioara erau felii de blat aranjate oblic.

Aici reţeta cu mai multe imagini din timpul preparării.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mena29 1

26.05.2010, 21:53

Arata perfect si merita cu prisosinta cele cinci furculite,chiar mai multe

elena1988 1

12.01.2011, 13:52

diaconta 1

23.10.2011, 19:53

io nu eram pe-aici atunci da' nici atunci nu-mi placeau ...bananele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort 1 anisor